top of page

RAGNAROK

Wednesday, August 23, 202317:00 
Friday, November 3, 202317:00

Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, København, 1785 Denmark

Fotos: Tue Greenfort og Miriam Dalsgaard, Politiken.

Pressemeddelelse, august 2023

MED UDSTILLINGEN RAGNAROK I POLITIKENS FORHAL INDDRAGER TUE GREENFORT FORSKELLIGE OFFENTLIGE RUM OG GRADER AF OFFENTLIGHEDSSFÆRER I ET STUDIE AF VORES NATURSYN OG TILBAGEVENDENDE BRUG AF SYMBOLER OG METAFORER.

Avisen Politiken, Politikens Fotoarkiv, Politikens Forhal og Rådhuspladsen i København danner tilsammen udgangspunktet for den kritik, Tue Greenfort med denne udstilling retter imod tidens romantisering af den danske natur. En natur, som i dag langt fra er vildtvoksende, men udstykket i arealer og anlagt til et top effektiviseret dansk landbrug. Kampen mellem urnaturen og den domesticerede ’menneskeskabte’ natur giver genlyd på Rådhuspladsen, hvor Greenfort med direkte henvisning til det nyligt indviede Dragespringvand skabt af Thorvald Bindesbøll og Joakim Skovgaard i starten af 1900-tallet, åbner for en rejse tilbage i tiden for at forstå historien og det natursyn, vi i dag skriver os selv og kloden ind i.

Tue Greenfort (f. 1973) bor og arbejder i både Berlin og på Falster. Han studerede på Det Fynske Kunstakademi og tog senere afgang fra Städelschule, Frankfurt am Main. Som kunstner arbejder han i grænseområdet mellem kunst, politik og videnskab og har opnået stor opmærksom internationalt, ikke mindst for sin deltagelse på documenta13 i Kassel og på den legendariske gruppeudstilling “Münster Skulptur Projekte” i 2007 samt flere større soloudstillinger, herunder på Gl. Strand, Den Frie Udstillingsbygning i København og The Museum of Contemporary Art i Oslo.

I forlængelse af udstillingen har Tue Greenfort skabt en montage-serie i fire dele til avisen Politiken med tekster af kunstkritiker Mathias Kryger. Den første montage bliver bragt som helside i avisen på åbningsdagen. RAGANAROK kan opleves i Politikens Forhal i perioden 23. august - 3. november. Udstillingsåbning onsdag d. 23. august, kl. 17-19 med åbningstale og forfriskninger. Alle er velkommen!

Åbning: Onsdag d. 23. august, kl. 17-19.


Udstillingsperiode: 23. august - 3. november, 2023.

Udstillingen er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden og Beckett-Fonden.

 

Posted in 2023KøbenhavnSjællandUdstillinger

bottom of page