top of page

UNDER BROLÆGNINGEN, STRANDEN

Fotos v/Dorthe Krogh

Tue Greenforts nye soloudstilling Under brolægningen, stranden!, som åbner i Kunstforeningen GL STRAND den 24. oktober, tager afsæt i kunsthallens placering ved en tidligere strand.

Under GL STRAND ligger oldtidens strandkant. Mere land er siden blevet indvundet og brolagt, og området Gammel Strand er i moderne tid forvandlet til et velkendt fisketorv, der i nyere tid igen er forsvundet til fordel for et rekreativt og kulturelt urbant rum. I en række nye værker af skulpturel og installatorisk karakter stiller Greenfort sig kritisk overfor den forvandling, stranden som kulturelt sted har undergået, og til, hvordan samfundets regulering af stranden som billede og landskab er knyttet til politiske og økonomiske interesser. 

I udstillingens skulpturelle og installatoriske værker inviterer Greenfort til at gå på opdagelse i strandens mere komplekse identiteter. Blandt andet gennem referencer til historier om strande, hvis natur står forandret på grund af forurening fra industrien. Eller ved at betone strandens mange kulturelle repræsentationer, der efterlader vores opfattelse af dette landskab et sted imellem fiktion og virkelighed. 

Uddrag af pressemeddelelse.

Hent hele pressemeddelelsen her.

bottom of page